College Hostels oldalak
College Hostels Kossuth Lajos KollégiumokAuguszta HostelWest Hostels

A Debreceni Nagyerdő

Írta: Vágó Mercédesz
A Debrecenben élők és a városba érkező turisták kedvelt kirándulóhelye a Nagyerdő, mely nevét vélhetően fáinak méretéről kapta.
A Debreceni Nagyerdő

A Debreceni Nagyerdő Magyarország első védett természeti területe. Az un. természetvédelmi törzskönyvbe 1937. október 17-én elsőként került beiktatásra. Nemcsak egy parkot jelent a kikapcsolódni vágyók számára, hanem egy olyan, majdnem 1100 hektár területű, országos jelentőséggel bíró védett erdőt, mely 200-300 éves kocsányos tölgyeket is magában rejt. Területén mintegy 800 féle növényfaj és kb. 100 védett állatfaj lelhető fel.
A Nagyerdő központi parkja a Békás-tó és környéke 2015 tavaszán újult meg. Békás-tó, a maga 7471 négyzetméteres – futballpálya nagyságú – vízfelületével és látványos szökőkútjával kedvelt pihenő- és piknikezőhely. A tó körül a tájépítészek által tervezett, izgalmasan kacskaringózó sétányokon kalandozva kicsik és nagyok egyaránt felfedezhetik az erdő szépségét és titkait, melyhez állatokat mintázó szobrok, a környezet formavilágát és „kellékeit” felhasználva készített, úgynevezett Landart-alkotások nyújtanak különleges és egyedülálló látnivalót. A biztonságos, korszerű és akadálymentes játszótér 3-tól 14 éves korig biztosít önfeledt szórakozást a gyerekeknek. A 600 négyzetméteres területen többek között „irányítható” óriásbéka, ponty-kötélpálya és játszóház várja a lelkes felfedezőket. Aki mozogni szeretne a jó levegőn, a parkban a szabadban kondizhat, játszhat a petanque-pályán vagy az óriás sakktáblán, és sétálhat, kerékpározhat a hangulatos sétányokon.
 

Akciók, hírek

„Építsünk hajlékot a múzsáknak”
Kilencven évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Déri Múzeum.
A Debreceni Nagyerdő
A Debrecenben élők és a városba érkező turisták kedvelt kirándulóhelye a Nagyerdő, mely nevét vélhetően fáinak méretéről kapta.
Nálunk első a tisztaság!
Számunkra mindig nagyon fontos volt a tisztaság, és örülünk, hogy ezt vendégeink is így látják!

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le akciós szálláslehetőségeinkről, híreinkről.

Nincs más dolgod, csak kitölteni az alábbi mezőket és feliratkozni.

Feliratkozom

Elérhetőségek

Útvonal tervezése: 4028 Debrecen, Kassai út 26. Hívjon minket: + 36 (52) 529-100
© 2020 Minden jog fenntartva! Üzemeltető cég: Campus Hotel Zrt. 4028-Debrecen, Kassai u. 26.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
x x x x x x x x x x x x x x x x x