College Hostels oldalak
College Hostels Kossuth Lajos KollégiumokAuguszta HostelWest Hostels

A Debreceni Nagyerdő

Írta: Vágó Mercédesz
A Debrecenben élők és a városba érkező turisták kedvelt kirándulóhelye a Nagyerdő, mely nevét vélhetően fáinak méretéről kapta.
A Debreceni Nagyerdő

A Debreceni Nagyerdő Magyarország első védett természeti területe. Az un. természetvédelmi törzskönyvbe 1937. október 17-én elsőként került beiktatásra. Nemcsak egy parkot jelent a kikapcsolódni vágyók számára, hanem egy olyan, majdnem 1100 hektár területű, országos jelentőséggel bíró védett erdőt, mely 200-300 éves kocsányos tölgyeket is magában rejt. Területén mintegy 800 féle növényfaj és kb. 100 védett állatfaj lelhető fel.
A Nagyerdő központi parkja a Békás-tó és környéke 2015 tavaszán újult meg. Békás-tó, a maga 7471 négyzetméteres – futballpálya nagyságú – vízfelületével és látványos szökőkútjával kedvelt pihenő- és piknikezőhely. A tó körül a tájépítészek által tervezett, izgalmasan kacskaringózó sétányokon kalandozva kicsik és nagyok egyaránt felfedezhetik az erdő szépségét és titkait, melyhez állatokat mintázó szobrok, a környezet formavilágát és „kellékeit” felhasználva készített, úgynevezett Landart-alkotások nyújtanak különleges és egyedülálló látnivalót. A biztonságos, korszerű és akadálymentes játszótér 3-tól 14 éves korig biztosít önfeledt szórakozást a gyerekeknek. A 600 négyzetméteres területen többek között „irányítható” óriásbéka, ponty-kötélpálya és játszóház várja a lelkes felfedezőket. Aki mozogni szeretne a jó levegőn, a parkban a szabadban kondizhat, játszhat a petanque-pályán vagy az óriás sakktáblán, és sétálhat, kerékpározhat a hangulatos sétányokon.
 

Akciók, hírek

Debreceni nyár
Foglaljon szállást nálunk kedvező áron, rugalmas lemondási feltételekkel és ajándékkal!
A Debreceni Nagyerdő
A Debrecenben élők és a városba érkező turisták kedvelt kirándulóhelye a Nagyerdő, mely nevét vélhetően fáinak méretéről kapta.
Múzeumlátogatásra fel!
Három hónap után újra megnyitottak a debreceni múzeumok.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le akciós szálláslehetőségeinkről, híreinkről.

Nincs más dolgod, csak kitölteni az alábbi mezőket és feliratkozni.

Feliratkozom

Elérhetőségek

Útvonal tervezése: 4028 Debrecen, Kassai út 26. Hívjon minket: + 36 (52) 529-100
© 2020 Minden jog fenntartva! Üzemeltető cég: Campus Hotel Zrt. 4028-Debrecen, Kassai u. 26.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
x x x x x x x x x x x x x x x x x